Wild media server (UPnP, DLNA, HTTP)
http://www.wildmediaserver.com/forum/

Released a version "Wild Media Server (UPnP) v1.07.3"
http://www.wildmediaserver.com/forum/viewtopic.php?f=24&t=734
Page 1 of 2

Author:  Eugene [ Tue Nov 02, 2010 12:52 pm ]
Post subject:  Released a version "Wild Media Server (UPnP) v1.07.3"

Update file from version 1.05.1

How to update the program:
1. Download the update file.
2. Open update file, if all successful, then the update program will start automatically. If run the upgrade did not happen, then the Start-Programs-Wild Media Server-"Maintenance Wild media server (UPnP, DLNA, HTTP)"-Update

Wild Media Server (UPnP, DLNA, HTTP) v.1.07

1. Added creation of folders of media resources for playlists BD-disks.
2. To section Photo added Podcasts folder.
3. In Web-navigation added a playlist for all items in a folder.
4. The distribution includes a Polish translation file (thanks to the user aka Mperchel), choose Help-Language.
5. The distribution includes a Dutch translation files, choose Help-Language.
6. The distribution includes a German translation files (thanks to the user aka Otto100), choose Help-Language.
7. Updated sctipts for IMDB and Kinopoisk.
8. Updated transcoder FFMPEG (SVN-r25118).
9. Updated subtitles module.
10. Added registration wbem-files.

Update on version 1.07.1
- the ability to use a script to create Web-navigation pages (Settings - Device - "Web-navigation" - Script), default script - http://www.wildmediaserver.com/forum/vi ... =19&t=742;
- fixed reading bitrate for DTS audio track;
- added events "After program start" , "Before program exit", "Before server start", "After server start", "Before server stop", "After server stop", "Server idle (30 minutes)" (Settings-Additional-Events);
- fixed detection of subtitle tracks for some DVD.

Update on version 1.07.2
- updated transcoder FFMPEG (SVN-r25702) - possible fixed aspect ratio (4:3) for Sony TV 2010;
- updated subtitle module (fixed possible problems with colored background);
- fixed problem (AV) with second transcoding after server restart;
- changes for IMDB folder (possible problems with thumbnails, multiline titles);
- in the form of localization, added button "Find the same text and copy translation";
- updated Bulgarian, German, Polish translations;
- fixed problem with download podcasts on older versions of module wininet.dll.

Update on version 1.07.3
- updated transcoder FFMPEG - added parameters vstreamid, astreamid - selection of video and audio tracks for transcoding (without map);
- updated subtitle module (changes for PGS-subtitles);
- updated Dutch translation files (thanks to the user aka Reneweesp);
- changes in support of the UDF disk images;
- added registration SSIF-files (3D), perhaps some devices support work with SSIF-files in DLNA-mode; FFMPEG, TsMuxer not support MVC (Multi View Coding);
- added settings for size and duration of transcoder probe when scanning files (Settings-Transcoder-Other), can be used, if not determined by scanning all tracks;
- updated module MediaInfo.

Author:  Eugene [ Sat Nov 06, 2010 10:33 am ]
Post subject:  Re: Released a version "Wild Media Server (UPnP) v1.07"

Update on version 1.07.1
- the ability to use a script to create Web-navigation pages (Settings - Device - "Web-navigation" - Script), default script - http://www.wildmediaserver.com/forum/vi ... =19&t=742;
- fixed reading bitrate for DTS audio track;
- added events "After program start" , "Before program exit", "Before server start", "After server start", "Before server stop", "After server stop", "Server idle (30 minutes)" (Settings-Additional-Events);
- fixed detection of subtitle tracks for some DVD.

Author:  LouisXIV [ Mon Nov 08, 2010 11:08 am ]
Post subject:  Re: Released a version "Wild Media Server (UPnP) v1.07.1"

I am currently using version 1.05.4, how can I ugrade to 1.07? When I try to upgrade I receive critical errors....

Author:  Eugene [ Mon Nov 08, 2010 12:56 pm ]
Post subject:  Re: Released a version "Wild Media Server (UPnP) v1.07.1"

LouisXIV wrote:
I am currently using version 1.05.4, how can I ugrade to 1.07? When I try to upgrade I receive critical errors....

You can update the program with distribution kit (http://www.wildmediaserver.com/download.php)

Author:  S@gittarius [ Tue Nov 09, 2010 8:10 am ]
Post subject:  Re: Released a version "Wild Media Server (UPnP) v1.07"

Eugene wrote:
Update on version 1.07.1
- the ability to use a script to create Web-navigation pages (Settings - Device - "Web-navigation" - Script), default script - http://www.wildmediaserver.com/forum/vi ... =19&t=742;
- fixed reading bitrate for DTS audio track;
- added events "After program start" , "Before program exit", "Before server start", "After server start", "Before server stop", "After server stop", "Server idle (30 minutes)" (Settings-Additional-Events);
- fixed detection of subtitle tracks for some DVD.

Hi,
Yet again a great job. Well done!
And thank you for taking users' suggestions into account!
Regards

Author:  Eugene [ Fri Nov 12, 2010 9:05 am ]
Post subject:  Re: Released a version "Wild Media Server (UPnP) v1.07.1"

Update on version 1.07.2
- updated transcoder FFMPEG (SVN-r25702) - possible fixed aspect ratio (4:3) for Sony TV 2010;
- updated subtitle module (fixed possible problems with colored background);
- fixed problem (AV) with second transcoding after server restart;
- changes for IMDB folder (possible problems with thumbnails, multiline titles);
- in the form of localization, added button "Find the same text and copy translation";
- updated Bulgarian, German, Polish translations;
- fixed problem with download podcasts on older versions of module wininet.dll.

Author:  S@gittarius [ Fri Nov 19, 2010 7:44 am ]
Post subject:  Re: Released a version "Wild Media Server (UPnP) v1.07.2"

Hi,

Last couple of days I had a little fun updating to 1.07.2. Because of the new features and possible bug fixes I took the step towards 1.07.2 and then I found myself in a situation where almost every second YouTube video had problems. The symptoms are as follows:

- Choppy picture;
- “Playback not available” on TV (Sony 46Z5500);
- There’s sound but no video;
- A swift splash of a grey screen just before playback starts or fails.

And these are problems with YouTube videos I’ve never had any issues with.
Most of the stuffs are 720 and 1080 HDs and only a very few of them are ordinary videos. That’s why I use “Movies – tsMuxer” transcoding profile for my entire YouTube library along with changing MIME to VIDEO/VND.DLNA.MPEG-TTS. I was quite happy with WMS 1.05.1 and used it with no problems for a long time. All Internet videos came into live on TV no matter what I throw at it. To be honest some of the HDs are still playable but many of them failed to start. Then I switched back to 1.05.1 and problems immediately disappeared. That made me think it was the FFMPEG transcoder which spoiled the show. So I got WMS updated up to 1.07.2 again but this time I replaced FFMPEG-1.DLL with the one from 1.05.1 distribution. And guess what? There are no problems. So maybe there’s something about those last FFMPEG SVNs or the way they are invoked. Now updating is not a straight forward procedure because maintenance utility reports a wrong FFMPEG size. But as long there’s no playback issues this is something I can live with. Also I don’t know for how long it would be possible to go this way.
I almost forgot to tell the TV model. It’s a Sony 46Z5500. I don’t know if anyone else had reported such problems. Maybe they are caused by more than one circumstance so if you have any question I’ll be glad to assist you in debugging.

Regards

Author:  S@gittarius [ Mon Nov 22, 2010 7:08 am ]
Post subject:  Re: Released a version "Wild Media Server (UPnP) v1.07.2"

Some updates on the subject:

- Choppy picture -> every 5 seconds playback freezes for about 2-3 seconds, then another 5 seconds of live picture and so on (mostly with low resolution FLV items);
- “Playback not available” on TV (Sony 46Z5500);
- There’s sound but no video -> mostly with HDs;
- A swift splash of a grey screen just before playback starts or fails;
- Sometimes there is "Cannot contact the server" error on TV.

In all cases we are talking about podcast items and not local media resources.
Is there any chance to look at these issues?
Regards

Author:  Eugene [ Mon Nov 22, 2010 8:05 am ]
Post subject:  Re: Released a version "Wild Media Server (UPnP) v1.07.2"

S@gittarius wrote:
Some updates on the subject:

- Choppy picture -> every 5 seconds playback freezes for about 2-3 seconds, then another 5 seconds of live picture and so on (mostly with low resolution FLV items);
- “Playback not available” on TV (Sony 46Z5500);
- There’s sound but no video -> mostly with HDs;
- A swift splash of a grey screen just before playback starts or fails;
- Sometimes there is "Cannot contact the server" error on TV.

In all cases we are talking about podcast items and not local media resources.
Is there any chance to look at these issues?

If you give a link to problematic resource, I will be able to check.

Author:  S@gittarius [ Tue Nov 23, 2010 6:47 am ]
Post subject:  Re: Released a version "Wild Media Server (UPnP) v1.07.2"

Eugene wrote:
If you give a link to problematic resource, I will be able to check.

Hi,
You could try the following links:

http://www.youtube.com/watch?v=fUTOYRDPXAY
http://www.youtube.com/watch?v=wTK-ZQR6X9c
http://www.youtube.com/watch?v=4P-L08WHGhw

In case you are unable to reproduce the problem I'd like to point out that:
- definitely there's a difference in playback from 1.05.1 to 1.07 and equal any other conditions. I haven’t changed anything else but WMS.
- problems are mostly visible with items reported as FLV of type.

Regards

Page 1 of 2 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/